Σώμα

Thalassotherapie – Θαλασσοθεραπεία

Με τη δύναμη της θάλασσας και την αποτοξινωτική δράση των φυκιών και σε συνδυασμό με τεχνικές μασάζ αποβάλλεται το συσσωρευμένο λίπος και η κυτταρίτιδα από τις πιο δύσκολες ζώνες του σώματος, όπως γλουτοί, κοιλιά, χέρια.

Οι πρώτοι που ανακάλυψαν και χρησιμοποίησαν την θάλασσα ως θεραπεία ήταν οι Έλληνες. Τα ιστορικά συγγράμματα αναφέρουν την θαλασσοθερπεία ως μέθοδο και αντιμετώπιση ασθενειών από την εποχή του Ηροδότου και του Ευριπίδη.

Φύκια και θαλάσσια ιζήματα

Υπάρχουν πάνω από 20.000 ποικιλίες και είδη φυκιών στους ωκεανούς και τις θάλασσες όλου του κόσμου τα οποία συλλέγονται, αποξηραίνονται και μέσα από ειδικές διαδικασίες μετατρέπονται σε μορφή λεπτής πούδρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν μέσα σε προϊόντα περιποίησης προσώπου ή σώματος.

Τα κυριότερα συστατικά της θαλασσοθερπείας είναι τα φύκια. Αυτά περιέχουν βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα, ένζυμα, φυτικές ορμόνες και ιώδιο.

 Τα φύκια χωρίζονται σε 4 κατηγορίες

Καφέ φύκια: Τα καφέ φύκια είναι το fucus και το laminaria περιέχουν πάνω από 50 βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολύτιμα αμινοξέα και βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού του σώματός μας.

Κόκκινα φύκια: Τα κόκκινα φύκια έχουν στη σύνθεσή τους ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και βοηθούν στη ροή της ενέργειας στο σώμα στην απολέπιση του.

Μπλε φύκια: Το spirulina είναι το πιο συνηθισμένο μπλε φύκι και αποτελείται από μεγάλες ποσότητες χλωροφύλλης, λιπαρών οξέων, β-καροτένιου, σιδήρου, ψευδαργύρου και αμινοξέων. Τα μπλε φύκια αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές και διεγείρουν τον μεταβολισμό των κυττάρων.

Πράσινα φύκια: Αυτά αποτελούνται κυρίως από β-καροτένιο, είναι πλούσια σε χρωστική και δίνουν ένα εκπληκτικά φυσικό μαύρισμα. Σκοπός της θαλασσοθεραπείας είναι η απορρόφηση όλων αυτών των αναγκαίων στοιχείων από το ανθρώπινο σώμα.

Αποτελέσματα της θαλασσοθεραπείας

  • Καταπολέμηση της παχυσαρκίας
  • Σε κυκλοφορικά προβλήματα
  • Σε ρευματισμούς
  • Σε αρθρίτιδες

Όσο αφορά την αισθητική παρουσιάζει θεαματική βελτίωση στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας, στην αντιμετώπιση και πρόληψη της γήρανσης αφήνοντας ένα ανανεωμένο σώμα και πρόσωπο.