Therapy

Deep Facial Cleansing – Καθαρισμός Προσώπου

Απαραίτητη περιποίηση για όλους τους τύπους δέρματος. Επιταχύνει την διαδικασία ανανέωσης τως κυτάρων με  μοναδικές τενικές μασάζ.

Η διαδικασία του καθαρισμού απαλλάσσει το δέρμα από νεκρά κύτταρα, σμήγμα και ακαθαρσίες με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται φωτεινό και πιο δεκτικό στα προϊόντα που ακολουθούν.

Η συχνότητα του καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο δέρματος και τις εκκρίσεις του. Ένα δέρμα μπορεί να χρειάζεται καθαρισμό 1 φορά το χρόνο και κάποιο άλλο 5-6 εφαρμογές το χρόνο.

Ο σωστός καθαρισμός δεν αφήνει σημάδια, κοκκινίλες και ουλές. Υπάρχει μια ερυθρότητα η οποία όμως ανάλογα με τον τύπο δέρματος θα υποχωρήσει σε 2 περίπου ώρες. Εκτός από τις περιπτώσεις εξαιρετικά ευαίσθητων δερμάτων, στο μεγαλύτερο ποσοστό οι πελάτες φεύγουν από το skin perfect spa με καθαρό-φωτεινό δέρμα χωρίς την παραμικρή ένδειξη ερεθισμού.

Ο καθαρισμός είναι μια θεραπεία πολύ διαδεδομένη στους περισσότερους, όπου κάποιος μπορεί να βρει σε πολλά μέρη. Δυστυχώς αυτό αποτελεί και έναν κίνδυνο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι πελάτες παραπονιούνται για επιπλοκές και μολύνσεις  από μια συνεδρία καθαρισμού. Αυτό συμβαίνει όταν δεν πραγματοποιείται από επαγγελματίες αισθητικούς και δεν τηρούνται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και υγιεινής. Γι’ αυτό θα πρέπει ο πελάτης να επιλέγει χώρους όπου η εφαρμογή γίνεται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους αισθητικούς που έχουν το κατάλληλο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο, ώστε να προσφέρουν εξειδικευμένες φροντίδες ομορφιάς και συμβουλές.

 

Τα βασικά στάδια του καθαρισμού:

  • Πρώτο στάδιο είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν, ζελ ή αφρό αναλόγως τον τύπο του δέρματος.
  • Δεύτερο στάδιο πήλινγκ προσώπου (μηχανικό ή ενζυμικό), εστιάζοντας στις περιοχές που πρέπει, απομακρύνονται τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος
  • Τρίτο στάδιο με την βοήθεια του ατμού από ειδικό μηχάνημα προβαίνουμε στην διάνοιξη των πόρων. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15′.
  • Τέταρτο στάδιο κάνουμε διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις φορώντας πάντα γάντια.
  • Πέμπτο στάδιο προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο με την βοήθεια των υψισύχνων ρευμάτων, ενώ εφαρμόζουμε και αντισηπτική κρέμα
  • Έκτο στάδιο χρησιμοποιούμε μια καταπραϋντική μάσκα κατάλληλη για τον τύπο δέρματος του πελάτη και τέλος μια επουλωτική, αντισηπτική ή καλμαντική κρέμα και πάντα αντηλιακό.

 

Tips για μετά τον καθαρισμό

1. Μετά από ένα καθαρισμό καλό θα ήταν να μην βαφτείτε για 24 ώρες, ούτε να δεχτείτε ηλιακή ή οποιοδήποτε άλλου τύπου ακτινοβολία (όπως Laser)

2. Δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με οξέα φρούτων

3. Επίσης αποφεύγουμε να πλένουμε το πρόσωπο με νερό για μερικές ώρες μετά τον  καθαρισμό.

4. Να αποφεύγετε την σωματική άσκηση για επίσης 24 ώρες καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι από την άθληση θα μολύνουν και θα ερεθίσουν το δέρμα σας.

5. Ένα καλό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί χρειάζεται την βοήθεια σας και αυτό θα γίνει εν κάθε βράδυ απαραιτήτως απομακρύνετε το μακιγιάζ σας και το πρωί χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατική και αντηλιακή κρέμα.

6.   Επιπλέον μπορείτε να κάνετε ένα ήπιο πήλινγκ και μια καθαριστική μάσκα μια φορά την εβδομάδα ανάλογα τον τύπο του δέρματος σας, ώστε να διατηρηθεί περισσότερο το αποτέλεσμα του καθαρισμού.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι οι παραπάνω συμβουλές αφορούν άντρες και γυναίκες καθώς ο βαθύς καθαρισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των γυναικών και λειτουργεί βοηθητικά ιδιαίτερα τους εφήβους που παρουσιάζουν ακμή και πολλές φορές η φαρμακευτική αγωγή από τον δερματολόγο δεν αρκεί.